header
◄ Vorige
▲ Top
  ZOEKFILTER - FILTER OP +
Prijs
€ 0 - € 99
0
€ 100 - € 199
0
€ 200 - € 299
0
€ 300 - € 399
0
€ 400 - € 499
0
€ 500 - € 999
0
€ 1000 - € 1499
0
€ 1500 - € 2000
0
€ 2000 en meer
0
Lengte
120 cm en kleiner
0
150 cm
0
180 cm
0
210 cm
0
240 cm
0
270 cm
0
300 cm
0
360 cm
0
400 cm
0
450 cm en hoger
0
Verlichting
Met LED
Warm-led
0
Zonder LED
0
Materiaal
PVC
Pvc
0
PE
Pe
0
PP
Pp
0
PP/PVC
Mix-pp-pvc
0
PE/PVC
Mix-pe-pvc
0
100%PE
100pe
0
Flock/Sneeuw
Flock
0
Kleur
Groen
Green
0
Wit
Wit
0
Flock/Sneeuw
Flock
0
Zwart
Black
0
Blauw
Blue
0
Roze
Pink
0
Constructie
Scharnierconstructie
Hinged
0
Insteekconstructie
Hook-on
0
Voor binnen of buiten
Binnengebruik
0
Binnen- en Buitengebruik
Binnen-buiten
0

Kerstgebruiken in verschillende landen
In ieder land wordt Kerst op een andere manier gevierd, in de meeste landen staat het geven van cadeautjes op nummer 1, ook wordt er meestal samen een kerstdiner gegeten, dit meestal allemaal in familiekring. In de landen staat meestal iets gebruikelijks op het menu zoals Fazant (België), Konijn (Nederland), Eend of Gans (Denemarken), Kalkoen (Verenigde Staten), Varken of Lam (Noorwegen), en Vis (Polen en Italië).

vtwonen.nl cadeaukaart


Engelstalige landen
Kerst in Engelstalige landen zoals Engeland, Canada, Australië, enz. (zie beneden voor de Verenigde Staten) wordt vaak op kerstavond gevierd waarbij de Kerstman een grote rol speelt. Op Kerstavond staat er niet alleen een kerstboom in het huis, maar hangt er ook een maretak (Mistletoe) aan het plafond, en als er 2 mensen onder staan is het gebruikelijk elkaar te kussen. Een andere traditie is het zingen en opvoeren van Christmas carols (toneeltjes met als thema Kerstmis). Tweede kerstdag wordt door de Engelsen Boxing Day genoemd. Omdat het in Australië zomer is met kerst, worden er grote optochten gehouden en worden er sportevenementen georganiseerd.

Watervernevelaars.nl


Scandinavië
In Scandinavië wordt na het eten wordt er rond de kerstboom gedanst terwijl er kerstliederen gezongen worden. Daarna is het tijd om de cadeautjes die onder de kerstboom liggen uit te pakken. Eerder op de dag van kerstavond gaan Denen die een godsdienst belijden naar de kerk. Op eerste en tweede kerstdag gaan veel Denen op familiebezoek en eten een kerstlunch ("julefrokost") met onder andere gemarineerde haring samen met een glas akvavit en bier.

wensballon, ufoballon, geluksballon


Griekenland
Kinderen in Griekenland gaan langs de deuren met kerst en zingen z.g. Kalanda begeleid met een triangel. Dit zijn oude liedjes in het Oud-Grieks die met kerst gezongen worden. Als op de vraag Na ta poume'? (Mogen we zingen?) ja gezegd wordt zingen de kinderen de Kalanda. Gebruikelijk is het wat snoep te geven. Op 24 december begint de kerstliturgie in de kerken. Op 25 december gaat met zeer vroeg naar de kerk waarna men elkaar een goed kerstfeest (Kala Christouyenna) wenst. Het orthodoxe kerstfeest is 14 dagen later op 7 januari.

De hot voor carnaval dit jaar: Game of Thrones

Italië
In Italië brengt de kerstheks "La Befana" cadeautjes rond op Driekoningen. Zij is op zoek naar Jezus Christus en brengt goede kinderen snoep, stoute kinderen krijgen kool of donker snoep. In Italië heet het kerstfeest 'Natale'. Dat betekent 'geboortedag'. In bijna elke kerk en in bijna elk huis staat een kerststal. De Italianen versieren hun huis met hulst en maretak en met kaarsen en een 'ceppo'. Dat is een soort open piramide waarin kerstspulletjes worden gezet, net zoiets als de kerstboom in Nederland.

Toppers feestwinkel

Mexico
In Mexico begint het kerstfeest al op 16 december. Tot 24 december zijn er dan de 'posada's'. Dat zijn optochten van kinderen en volwassenen, waarbij beelden van Maria en Jozef worden meegedragen. Er wordt nagespeeld hoe Maria en Jozef op zoek waren naar een logeeradres. Op de laatste dag wordt de baby Jezus meegedragen, die op het einde van de avond in een kribbe wordt gelegd.

Zigeunerinnetjes - de tophit voor carnaval

Nederland
In Nederland, maar ook in andere Europese landen zijn er twee kerstdagen, op de eerste dag het gebruikelijke diner en de cadeautjes en Tweede Kerstdag wordt gebruikt om op familiebezoek te gaan, of naar een woonboulevard of kerstmarkt.

Kerst feestwinkel

Polen
In Polen wordt Kerstmis gezien als het belangrijkste feest van het jaar, een echt familiefeest. In Polen begint kerst op de avond van 24 december, deze avond heet Wigilia. Op deze avond wil iedereen thuis zijn met familie. Vanaf de ochtend wordt in vrijwel ieder huishouden gekookt en gebakken voor deze avond. Tijdens het diner, dat traditioneel uit 12 of 13 gerechten moet bestaan. Na het diner worden cadeaus uitgedeeld en gaan de meeste mensen naar de nachtmis (pasterka).

Carnaval - poppenkostuums

Rusland
De Russen kennen niet de Kerstman zelf, maar wel de figuur Vadertje Vorst, die wel wat weg heeft van de Kerstman. In de orthodoxe Kerk wordt Kerstmis gevierd op 7 januari, 2 weken later dan in andere culturen.

Toppers feestwinkel

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika kent geen tweede kerstdag, de eerste kerstdag is er altijd een grote kerkelijke bijeenkomst en zitten de kerken overvol. De Engelstaligen in Zuid-Afrika hebben grotendeels nog de Engelse kerstgebruiken, zoals kalkoen, kerstpudding en de cadeaus op kerstavond openen. De Afrikaanstaligen doen dit meestal niet, de cadeaus worden op kerstavond of met kerst zelf uitgepakt. Bij de Xhosa en andere Afrikaanse stammen houdt kerst vooral in naar de kerk gaan en kerstliederen zingen, kerstbomen zijn vaak te duur en die zijn er vaak ook niet te vinden


De mooiste carnavalskleding

Bestellingen voor 13.00 uur volgende werkdag geleverd!
Transport
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie en ons privacy statement.