header
◄ Vorige
▲ Top
  ZOEKFILTER - FILTER OP +
Prijs
€ 0 - € 99
0
€ 100 - € 199
0
€ 200 - € 299
0
€ 300 - € 399
0
€ 400 - € 499
0
€ 500 - € 999
0
€ 1000 - € 1499
0
€ 1500 - € 2000
0
€ 2000 en meer
0
Lengte
120 cm en kleiner
0
150 cm
0
180 cm
0
210 cm
0
240 cm
0
270 cm
0
300 cm
0
360 cm
0
400 cm
0
450 cm en hoger
0
Verlichting
Met LED
Warm-led
0
Zonder LED
0
Materiaal
PVC
Pvc
0
PE
Pe
0
PP
Pp
0
PP/PVC
Mix-pp-pvc
0
PE/PVC
Mix-pe-pvc
0
100%PE
100pe
0
Flock/Sneeuw
Flock
0
Kleur
Groen
Green
0
Wit
Wit
0
Flock/Sneeuw
Flock
0
Zwart
Black
0
Blauw
Blue
0
Roze
Pink
0
Constructie
Scharnierconstructie
Hinged
0
Insteekconstructie
Hook-on
0
Voor binnen of buiten
Binnengebruik
0
Binnen- en Buitengebruik
Binnen-buiten
0

Kerst geloof:
Kerst wordt gevierd op 25 en 26 december, waarom? Het gaat om de geboorte van Jezus Christus, ongeveer 2016 jaar geleden. In het begin werd er niks gevierd wat met jezus te maken had. Verjaardagen waren er niet. Alleen de Romeinen vierden verjaardagen. Op 25 december vierden die het feest van Mithras, de god van de onoverwinnelijke zon. Jezus is ook niet op 25 december van het eerste jaar van onze jaartelling geboren. Over zijn precieze geboortedatum is men het niet eens, mensen beweren dat hij al in september /oktober van het jaar 2 voor onze jaartelling geboren. Romeinen die zich tot het christendom bekeren, houden wel vast aan hun gewoonte om verjaardagen te vieren.

wensballon, ufoballon, geluksballon


Het klassieke kerstverhaal laat ons zien hoe Jezus geboren werd in een stal. Geen wieg was er voor Hem weggelegd, het enige dat gebruikt kon worden was een voederbak. Voor christenen betekent Kerst de komst van Christus. Hij was de langverwachte Messias en redder. De diepste betekenis van Kerst is dat God zelf de moeite nam om als mens naar deze aarde te komen. God koos deze manier om de mensheid te redden van zonde en onrechtvaardigheid. Wanneer we naar het leven van Jezus kijken zien we dit ook juist terug. Jezus treedt in woorden en daden op tegen de onrechtvaardigheid die er in de samenleving aanwezig is. Daarnaast keek Hij juist wel om naar mensen aan de rand van de samenleving. De ultieme manier waarop Hij de overwinning op zonde en onrechtvaardigheid haalde was zijn dood aan het kruis. Kerst is het feest van het Licht. Jezus noemde zichzelf het Licht van de Wereld. In een vaak zo donkere wereld brengt Hij licht. Omdat Jezus beschouwd wordt als het ‘Licht’ van de wereld, besluit paus Liberius in het jaar 354 dat voortaan de geboorte van Jezus op 25 december gevierd moet worden met een speciale mis, de Kerstmis.


Christenen vieren sinds 2016 (begin van de jaartelling) jaar geleden de geboorte van Jezus in de stal. Katholieke mensen zetten daarom van oudsher een stalletje met Maria, Jozef en het kindje Jezus neer. De os en de ezel, herders en schapen, engelen en koningen mogen ook meedoen.

bloemen bestellen en bezorgen

IJslanders hebben een kerststal vol trollen. Die trollen brengen in de kerstnacht cadeaus. Uit Amerika komt de kerstman: Santa Claus. Rendieren trekken zijn arreslee vol geschenken door de lucht. Franse en Portugese kinderen zetten hun schoen onder de boom. De Franse kerstman heet Père Noël, de Finse heet Joulupukki. De elfjes heten daar Joulutonttu.

123 Bloemen - Online bloemen bestellen

Sommige Oostenrijkse kinderen geloven in het Christelkind: een bloot jongetje dat cadeautjes brengt. Amerikaanse en Engelse kinderen hangen onder de schoorsteen een lange sok die ze graag helemaal gevuld zien. In Engeland maken mensen een kerstkrans aan de deur vast en gaan de kinderen langs de huizen om kerstliedjes te zingen. In de woonkamer hangt een bos mistletoe en als je daar onder staat, mag je elkaar zoenen. In Mexico hangt een piñata aan het plafond. Dat is een versiering in de vorm van een dier. Geblinddoekt moet je proberen met een stok de piñata stuk te slaan. Het sneeuwt dan snoep en speelgoed. Of als je pech hebt, regent het water of papiersnippers.

 

Bestellingen voor 13.00 uur volgende werkdag geleverd!
Transport
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie en ons privacy statement.