header
◄ Vorige
▲ Top
  ZOEKFILTER - FILTER OP +
Prijs
€ 0 - € 99
0
€ 100 - € 199
0
€ 200 - € 299
0
€ 300 - € 399
0
€ 400 - € 499
0
€ 500 - € 999
0
€ 1000 - € 1499
0
€ 1500 - € 2000
0
€ 2000 en meer
0
Lengte
120 cm en kleiner
0
150 cm
0
180 cm
0
210 cm
0
240 cm
0
270 cm
0
300 cm
0
360 cm
0
400 cm
0
450 cm en hoger
0
Verlichting
Met LED
Warm-led
0
Zonder LED
0
Materiaal
PVC
Pvc
0
PE
Pe
0
PP
Pp
0
PP/PVC
Mix-pp-pvc
0
PE/PVC
Mix-pe-pvc
0
100%PE
100pe
0
Flock/Sneeuw
Flock
0
Kleur
Groen
Green
0
Wit
Wit
0
Flock/Sneeuw
Flock
0
Zwart
Black
0
Blauw
Blue
0
Roze
Pink
0
Constructie
Scharnierconstructie
Hinged
0
Insteekconstructie
Hook-on
0
Voor binnen of buiten
Binnengebruik
0
Binnen- en Buitengebruik
Binnen-buiten
0

Kerstman
De Amerikaanse Santa Claus is een aftreksel van de Nederlandse naam Sinterklaas. Nederlandse emigranten introduceerden Sinterklaas in de Verenigde Staten in 1611. Toen de Nederlanders Nieuw Amsterdam stichtten en verkochten aan de Amerikanen voor weinig geld, de stad heet nu New York. Via de Amerikanen kwam de naam Santa Claus weer terug naar Europa. Vermoedelijk is de Amerikaanse Santa Claus een mengeling van Father Christmas en Sinterklaas, hoewel ook gebruiken van Duitse emigranten, zoals Knecht Ruprecht en Pelzmärtel, en het Duitse gebruik om cadeaus tijdens de kerst te geven, van invloed kunnen zijn geweest. De Kerstman uit de Verenigde Staten werd eind negentiende eeuw raakte door de reclame van Coca-Cola wereldwijd verspreid. Zo kan het zijn dat in beeltenissen de Kerstman nog een groen pak droeg, terwijl de Amerikaanse Santa Claus tegenwoordig uitsluitend rode met witte kleding draagt (zoals het logo van Coca Cola). Santa Claus heeft nog wel een (vliegende) arrenslee getrokken door rendieren en wordt geholpen door elfjes op de Noordpool.

Kerstpakketten - Het grootste aanbod van Nederland


In 1809 beschreef Washington Irving in zijn fictieve geschiedenis van New York al een Santa Claus, gebaseerd op onder andere Nederlandse Sinterklaas gebruiken. Maar vooral het gedicht A Visit from St. Nicholas (Een bezoek van Sint Nicolaas), dat in 1823 anoniem gepubliceerd werd, vestigde zijn reputatie in de Verenigde Staten. In dit gedicht komen veel moderne gebruiken en attributen van de Santa Claus naar voren, zoals de rendieren en slee, zijn entree in het huis door de schoorsteen en een zak met kadootjes (Zwarte Piet). De tekenaar Thomas Nast heeft met zijn tekeningen van Santa Claus in de negentiende eeuw ook nog een grote invloed gehad op het hedendaagse uiterlijk van Santa Claus. De introductie van de woonplaats van Santa Claus op de Noordpool wordt ook aan hem toegeschreven.

Kerst feestwinkel


De Amerikaanse versie van de Kerstman heeft ook in Europa aan populariteit gewonnen. Hij bestaat nu vaak naast de vele oorspronkelijke en oudere winterfiguren, zoals het Duitse Christkind en de Weihnachtsmann die ook Scandinavische tegenhangers heeft, zoals de Finse Joulupukki - ook wel Julbocken of kerstbok - die tijdens het joelfeest een rol speelt). Joulupukki heeft een vrouw, joulumuori ("Kerstvrouwtje", "Kerst-omaatje"), waarover echter weinig bekend is. In Groot-Brittannië heet de Kerstman ook wel Father Christmas, in Frankrijk Père Noël en in Spanje Papá Noel. In Rusland is er Grootvadertje Vorst (Ded Moroz), die samen met zijn kleindochter Sneeuwwitje (of Sneeuwvlokje) op 31 december cadeaus uitdeelt, en waarvan de woonplaats in de bossen bij Veliki Oestjoeg (Noord-Rusland) ligt.

Kerstpakkettenidee.nl
Heden vieren Nederlanders nog steeds Kerst, maar blijft de Kerstman een beetje op de achtergrond, vaak omdat het Sinterklaasfeest erg populair is bij de kinderen, en dat Sinterklaas een typisch Nederlands feest is en dat de beide feesten in dezelfde maand vallen.

 

Bestellingen voor 13.00 uur volgende werkdag geleverd!
Transport
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie en ons privacy statement.